Getest en groengekeurd?! Bubble buddy – Mamzel

Het is bijna pakjestijd! Want nu Halloween gepasseerd is, beginnen de Sint en zijn Pieten stillaan in beeld te komen. Daarna is het dan tijd voor de LEUKSTE TIJD VAN HET JAAR (!), namelijk KERSTMIS! Maar daarover later meer… Anyway, pakjestijd dus. Onlangs kregen wij al een heel leuk pakje op onze deurmat! Niet de Sint, maar wel Mamzel bezorgden ons een ‘Bubble Buddy’. Een bubble wat? Mamwie? Laten we stapje per stapje bekijken wat dit allemaal inhoudt!

 

#WIEGAFUDA?

Wij kregen dit leuke pakje van de madammen van Mamzel. Mamzel is een webshop met een uitgebreid assortiment aan leuke spullen die je als cadeau kan geven aan anderen (of gewoon aan jezelf natuurlijk!). Van handtassen, tot juwelen, van leuke interieur accesoires tot hippe T-shirts, en nog zoveel meer… Goed als je eens verliefd wil worden op iets dat niet uit een kringloopwinkel komt! En extra leuk: de bestellingen van Mamzel worden opgestuurd in een doos die al eens gebruikt werd! Dat is alweer een doos uitgespaard.
Naast hun webshop, kan je de mamzel-dames ook contacteren om een homeparty in je huis te organiseren. Hier stallen ze dan hun spulletjes uit waardoor je ze kan zien, voelen, ruiken… Enfin, jullie snappen het wel, Tupperware, maar dan beter!

 

 

#WAISDANU?

Dat is een Bubble Buddy, mooi he? Het lijkt wel een huisdiertje zo! Maar waar een huisdier je huis meestal vuil maakt (modder, haar en het onvermijdelijke accidentje, jakkie), is het de bedoeling dat deze Buddy je huis properder maakt. Het is namelijk een zeephouder met nog een extra functie. Hierover lees je wat verder meer, want eerst wat meer info over de wie, de wat en de waarom wij jullie hiermee lastigvallen.

 

Onze Buddy is een Nederlander. Het is een product dat voortvloeide uit een samenwerking tussen drie Nederlandse bedrijven, namelijk Foekje Fleur, Good To Give en Werfzeep.
Foekje Fleur zorgt voor de zeephouder. Het bedrijf verzamelde een hele boel oude plastic verpakkingen (van wasmiddel, shampoo, afwasmiddel,…) en verpulverde deze om het nadien te smelten. Dit werd dan gemengd met 2% pigment voor de kleur en TADAA, de mooie Bubble Buddy’s zijn geboren. Daar is wat reuse om naar op te kijken!
Ze kon dit echter niet alleen. Good To Give is het bedrijf dat Foekje Fleur de mogelijkheid heeft gegeven om dit product te ontwikkelen. Dit bedrijf houdt zich bezig met het ontwikkelen van fairtrade en duurzame (relatie)geschenken en ze hebben ook reeds enkele basispaketten in de aanbieding. Een organisatie met een hart voor mensen, want dit is nog niet alles. Met de aankoop van producten van Good To Give steun je ook nog eens goede doelen! Wat worden wij gelukkig van mensen met een gouden hart!

 

De derde betrokkene is Werfzeep en die specialiseert zich in (ja, hoe kan het ook anders) de zeep. Werfzeep wordt gemaakt op ambachtelijke wijze met biologische producten, dus zonder synthetische toevoegingen, plastic, palmolie en dierlijke vetten. OPGELET, de zeep bevat wél voedende plantaardige oliën, liefde en aandacht, zoals ze zelf zo mooi zeggen… Smelt smelt smelt!

P1010292

Als dat alles nog niet genoeg is, hebben wij nóg een reden om overtuigd te zijn van het product zelf. Buddy is een echte vriend, want een deel van de opbrengst gaat namelijk naar Sea Shepherd, een (je raad het waarschijnlijk al) goed doel. Deze organisatie heeft als missie om de vernieling van het oceaanleven tegen te gaan en doen dit op veel verschillende manieren. Check het zeker eens op hun website!

#WAKUNDEDAARNUMEEDOEN?

Genoeg zeemzoet gezwijmel, is die Bubble Buddy nu eigenlijk nuttig? Het antwoord is volmondig “Ja”! Zoals ik al zei, heeft de zeephouder twee verschillende functies. De eerste is, zoals het woord het zegt, om je zeep in te leggen (het moet echt niet altijd ingewikkeld zijn). In de Bubble Buddy zijn gaatjes voorzien, waardoor het water erdoor kan lopen en wordt opgevangen op de bodem. Op die manier blijft de zeep vrij van vocht en schimmel. Ik weet niet wat jullie ervan denken, maar zo heb ik mijn zeep wel graag! De tweede functie is dat je het bakje kan gebruiken als rasp. Het zijn dus niet zomaar gaatjes, ze zijn wat ruwer. Zo kan je de zeep raspen en gebruiken op verschillende manieren, waardoor je plastic verpakkingen kan vermijden.

#WAWILDEGIJLENUEIGENLIJKZEGGEN?

Dat brengt ons dan – eindelijk – naar het doel van dit artikel, want wij willen jullie verschillende manieren tonen om de Bubble Buddy te gebruiken. En jullie een eerlijke recensie geven, uiteraard!

Manier 1: de afwas doen
In eerste instantie gaan we de Bubble Buddy gebruiken om de afwas te doen. Terwijl je warm water in de afwasbak laat lopen, rasp je wat van de zeep in de afwasbak. Het zal je meteen opvallen dat het water niet echt schuimt, maar dat betekent niet dat het niet werkt! Dit merk je onmiddelijk wanneer je aan de afwas begint. Het reinigt vuile borden, potten en dergelijke goed, maar je moet er even aan wennen.

 

Heb je hele vuile potten (oepsie, aangebrand!) en wil je net dat tikkeltje extra? Wrijf dan even met je spons over de zeep. Dan schuimt hij lekker en kan je het vuil met dit schuim wegschrobben!

 

Manier 2: de tegels kuisen
Een tweede manier die wordt aangeraden, is dat je de zeep raspt in je emmer met (warm) water en daar dan de vloer of andere zaken mee te kuisen. Deze manier hebben we zelf niet getest, dus kunnen we niet beoordelen. Aangezien het in dezelfde lijn ligt van de volgende manier, zien we eigenlijk geen reden om te geloven dat dit niet zou werken!

Manier 3: kuisproduct/wasmiddel maken
Je kan de zeep raspen boven het water (zoals hierboven), maar je kan ook een gebruiksklaar product maken waar je heel veel verschillende zaken mee kan doen. Het is, alweer, super simpel* en vermijdt heel wat verpakkingen!

Nodig:
– 40 gr werfzeep
– 2,5 liter water
– 30 gr natriumbicarbonaat (baking soda)

We gaan twee verschillende recepten maken, eentje voor ‘gewoon’ kuisen en eentje voor hardnekkig vuil (kalkaanslag). Eigenlijk is het één recept voor verschillende zaken, want naast kuisen kan je met dit product ook de was doen. Goed zot zeker? Nee, toch niet (maar we vergeven jullie voor deze denkpiste!). In ons hoofd lijkt dat plaatje niet helemaal te kloppen, je was doen met hetzelfde product waarmee je kuist? Wie komt daar nu op? Eigenlijk is het heel logisch, maar na jaren van marketing zijn we gewoon geworden dat er voor elk vlekje en vuiltje een apart product is. Consuminderen is de boodschap dus! Anyway, verder met het recept!

  • Zet je water op het vuur en laat het koken.
  • Rasp ondertussen de zeep.
  • Voeg de zeep toe aan het kokend water en laat het volledig oplossen.
  • Verdeel het mengsel in twee potten en voeg bij één pot nog het natriumcarbonaat toe. Dit is de pot voor het hardnekkige vuil en de witte was. Het kan dat er bij dit mengsel een witte laag bovenop komt te liggen, maar geen probleem, gewoon even goed schudden! (Het kan dan ook even dienst doen als lavalamp, pretty cool effect!)
  • Laat dit enkele uren afkoelen op een koele plek en je product is klaar! Klaar om je vloeren, badkamer, was, … te kuisen!

P1010493

Manier 4: voor je zeepjes

Goed, we hebben nu enkele manieren om het zeepje te gebruiken, maar wat als dat op is? Wel, dan kan je binnenkort bij Mamzel ook de zeep apart bestellen in nieuwe geurtjes! In afwachting daarvan kan je voor bovenstaande recepten ook gebruik maken van dat oude stuk Sunlight zeep dat nog in je kast ligt!

Naast het maken van verschillende sopjes, kan je natuurlijk ook gewoon je handzeep of shampoo in het bakje leggen! Zoals eerder vermeld, vinden we het bakje geniaal omdat overtollig vocht door de gaatjes in het opvangbakje drupt. Hierdoor verminder je kans dat je zeep schimmelt of dat er wat zeep ‘wegsmelt’ door het vocht. Een bruikbaar product dus!

P1010497.JPG

#WATISHETVERDICT?

Ok, het product werd getest, maar nu blijft natuurlijk de vraag: is het groengekeurd? Voor ons is het zeker en vast groen- en goedgekeurd! Deze receptjes kan je natuurlijk met eender welke rasp uitvoeren, maar wij waren eigenlijk wel blij dat we onze rasp weer enkel en alleen voor voedsel kunnen gebruiken. Buddy is mooi, praktisch en heeft zo’n interessant verhaal dat het bijna ecoLOGISCH wordt om hem in huis te halen! (hihi) Of om hem aan iemand cadeau te doen en zo de zero waste gedachte te verspreiden.

Dus als je nog op zoek bent naar een leuk hebbedingetje dat binnen de zero waste levensstijl past, look no further. Binnenkort een Bubble Buddy onder de kerstboom? Het Mamzel wel zijn! (badumtss)

Lieve groe(n)tsels,

Lisa en Ella

x

* Noot van de redactie: Laat ons even verduidelijken dat woorden als “super simpel” betekenen dat het echt makkelijk te gebruiken is, want zelf zijn we niet altijd de handigste harry’s. Bij deze weten jullie dat ook weer!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s