Getest en groengekeurd?! Sweet Serenity van We Love The Planet

Parfum, deo en andere geurtjes… Als we de reclame mogen geloven is lekker ruiken echt een must (geloven we ook hoor!). Voor de TV of tussen de liedjes op Youtube door, iedereen ziet dagelijks wel één of meerdere mooie dames of heren passeren die het product probeert te verkopen. Maar is het wel gezond om deo dagelijks te gebruiken? En is er een beter alternatief? Wij zochten het voor jullie uit!

Even op het internet, en wat zien we verschijnen? Aluminium, parabenen, talk, asbest, kanker. Allemaal woorden die opduiken wanneer je zoekt naar nadelen van deodorant (hier onder andere).  Als we weten wat allemaal in dat flesje zit, mogen we ons een beetje zorgen maken. Onze huid kan stoffen opnemen in ons lichaam, wat maakt dat onze oksels een toegangspoort zijn voor deze toch wel gevaarlijke stoffen.  Blijkbaar allemaal niet zo onschuldig als het lijkt! Maar als we geen deo mogen gebruiken, wat moeten we dan wel? Een stemmetje in mijn hoofd hoor ik zeggen “Elke ochtend wassen we ons met water en een stuk zeep onder onze oksels, dames, voor de hygiëne”, maar dat is een overblijfsel uit de eerste les LO in het eerste én tweede middelbaar. Elke ochtend een wasje is goed, maar lijkt mij toch niet voldoende. Groot geluk voor de mensheid, want er bestaan lekkere geurtjes die niet schadelijk zijn voor ons lichaam!

Naast al die schadelijke stoffen is er ook wat gekend over onschadelijke stoffen. Over kokosolie en natriumbicarbonaat bestaat namelijk geen discussie over de veiligheid voor ons lichaam – of toch niet dat ik kon vinden. Deze stoffen kunnen we dan gaan opzoeken in natuurlijke producten, of in dit geval, deodorants. We Love The Planet is één van de meerdere ondernemingen die natuurlijke gezondheidsproducten op de markt brengt. Al twee jaar heeft deze organisatie als missie om op een natuurlijke en verantwoorde manier producten te maken en te verkopen. Lucky us, want via Kudzu konden wij een gratis Sweet Serenity deostick uitproberen!

img_20181122_204635-e1542916812744

Wat is een deostick en hoe werkt dat precies?
Een deostick is net iets anders dan de gewone deoroller. Je kan het eigenlijk het best vergelijken met een Pritt lijmstick die je dan onder je oksels rolt. Niet te groot van formaat, maar ook niet te klein. Volgens de website zou je de Sweet Serenity drie maanden kunnen gebruiken, wat op zich al behoorlijk lang is. Hoe werkt de deostick? Simpel. Je duwt de stick langs onder omhoog en smeert hem dan zo onder je oksel.

img_20181122_204833-e1542916843596

En ruikt dat dan lekker?
Persoonlijk ben ik wel fan van de geur van Sweet Serenity. Deze stick ruikt lekker zacht naar roosjes. Als je daar ook fan van bent, is dit wel iets voor jou. Heb je liever iets anders, geen probleem! Want naast de Sweet Serenity, kan je ook de Forever Fresh, Lovely Lavender, Mighty Mint, So Sensitive of de Original Orange kopen. Voor ieder wat wils dus.

img_20181122_205124-e1542916924662

 

Wat vindt ge er nu van?
In het algemeen ben ik wel fan van de Sweet Serenity. Het ruikt lekker, het zit verpakt in karton en bestaat uit natuurlijke ingrediënten. Dit zijn op zich al voldoende pluspunten die mij overtuigen om het product in de toekomst ook te kopen. Toch zijn er voor mij ook enkele mindere kantjes aan. Ik vond persoonlijk de stick niet altijd even handig in gebruik. Zo merkte ik bijvoorbeeld dat de stick naar beneden kwam toen ik hem onder mijn oksel gebruikte, voornamelijk de eerste paar keren.  Wat ik ook wat lastiger vond, is dat de stick niet ‘rolt’. Je wrijft de stick langs je oksel, maar de ruimte is best niet te koud, anders is het wat moeilijker, maar ook niet te warm. Net als bij een Pritt blijven er soms wat brokjes hangen die je dan moet uitsmeren met je vingers. Ondanks deze kleine nadelen, ben ik dus wel tevreden want de deo werkt wel echt goed. Ik heb hem uitgeprobeerd op verschillende momenten (ja, ook voor het sporten!) en ik bleef gewoon naar roosjes ruiken!

Een kleine tip:
Een goede vriend van Hoezijhetziet gaf als tip vaste deo ’s avonds al aan te brengen. Het leek mij een vreemd idee, maar we proberen tips van anderen graag uit. Het was echt een goed idee! ’s Ochtends was alles nog steeds rozengeur (hihi) en maneschijn… Daarnaast lijkt de deo ook overdag beter te werken!

Getest en groengekeurd?
Met de kartonnen verpakking en de missie van We Love The Planet, is dit product zeker groen. Persoonlijk vind ik dat de Sweet Serenity meer voor- dan nadelen heeft en zou ik het product zeker aan iedereen aanbevelen! Een lekker geurtje, geen schadelijke stoffen en het werkt! Goed voor ons lichaam en goed voor onze planeet, dan nemen we die brokjes er wel bij 😉

Tot slot
Uiteraard is de deostick niet het enige bestaande ecologische alternatief voor de deodorant. Ella heeft zelf een andere variant van vaste deo van de Lush die z’n werk ook prima doet. En dan is er is nog altijd de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan. Want een DIY-deostick, zou volgens ’t internet helemaal niet zo moeilijk moeten zijn. Maar dat is voor later…

En tot die tijd, vele groe(n)tsels van ons!

x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s