Wil jij mijn “eco”tijntje zijn?

Zeven februari tweeduizendnegentien. De pannenkoeken van Maria Lichtmis hebben we ondertussen verteerd (en wat waren ze lekker!) en het is hoog tijd om na te denken over Sint Valentijn. Niet over de oorsprong van Valentijn, want die is veel te onduidelijk (blijkbaar zijn er meerdere Valentijnen). Waar we wél over gaan nadenken is het oh-zo-zeemzoete, maar ook oh-zo-gecommercialiseerde Valentijn. Juist ja, de kerstvakantie was nog niet voorbij of de hartvormige decoraties werden al uitgestald in menig winkel. Het is zowaar een feest voor de nutteloze productie van stofverzamelende teddyberen, tripel (o)verpakte pralines in een hartjesvorm en natuurlijk het traditionele pakketje plastic… EUH… Ik bedoel bloemen!

Okay, okay, enough bitchin’ for the day, want stiekem ben ik een echte #suckerforlove. Ik kan niet anti-Valentijn zijn, zeker niet in de maatschappij van vandaag waar alle thema’s erg geladen zijn en menslievendheid ver te zoeken is. Een beetje liefde verspreiden vind ik dus echt wel ok en elke reden is goed om cadeautjes te geven of te krijgen. Al is het daarvoor zeker niet nodig om de prullaria-Valentijn-commercie te volgen, integendeel! De hoeveelheid plastic bepaalt niet hoe graag je jouw favoriete medemensen ziet! Er zijn meer dan voldoende alternatieven beschikbaar om jouw liefde te tonen op een afvalvrije manier. Om niet te veel in herhaling te vallen, verwijzen we graag nog eens naar ons kerstartikel. Even een kleine sidenote voor de geïnteresseerden (in mijn hoofd zijn jullie dat allemaal, waarvoor dank): Ik kan met grote vreugde meedelen dat de hoeveelheid nutteloze en oververpakte cadeaus redelijk klein waren dit jaar. Ik ben zeer blij dat mijn familie besloten heeft om na 25 jaar naar mij te luisteren en ik hoop ten zeerste dat deze trends zich doorzetten (ja, ook het luisteren!). Anyway, moving on now…

Anno 2019 is het eigenlijk helemaal niet meer zo gemakkelijk om iemand die je graag ziet te verrassen. Bloemen plukken of een weekendje weg boeken dat is wel leuk, maar voor Valentijn moet je toch een beetje speciaal uit de hoek kunnen komen. Wie af en toe eens Pinterest merkt op dat homemade ‘producten’ steeds meer gemaakt én geapprecieerd worden. Voor de creatieve ouders (of andere creatieve zielen) kan het een leuke activiteit zijn om de kinderen bij te betrekken. Zelfgemaakte koekjes in een herbruikbare (hartvormige) doos voor de zoetebekken onder ons of onze eigen bodybutter voor zij die van hun lief eens een massage willen krijgen… Het zijn maar enkele voorbeelden van cadeautjes die een leuke verrassing kunnen zijn voor iemand die je graag ziet. Een referentie naar een vorig artikel is natuurlijk niet genoeg om jullie te inspireren. Daarom hebben wij speciaal voor jullie twee nieuwe DIY’s in petto. Speciaal opgespaard voor Valentijn (opmerkzame romantici hebben geen verduidelijking nodig waarom we deze opgespaard hebben voor deze feestdag!).

DIY Bruisballen
Bruisballen heb ik altijd al geweldig gevonden. Ik heb heel veel leuke herinneringen aan bruisballen en badparels in bad met mijn broer en zus (ik heb er ook slechte, ruzie in bad en zeep in de ogen bijvoorbeeld, maar dat is even buiten de kwestie!). Vroeger had je in Lebbeke een winkel waar je ‘losse’ bruisballen en dergelijke kon kopen en deze waren ook niet duur. Nu bestaat dat winkeltje niet meer en vind ik eigenlijk heel weinig alternatieven. Akkoord, je hebt de Lush waar ze hele mooie en spectaculaire (afvalvrije) bruisballen verkopen, maar deze zijn ook prijzig. Daar kunnen we echt niet omheen. Wat was ik blij toen ik het boek las van Anne Drake (yay, voor Ella’s kerstwishlist!), want daarin kwam ik een recept tegen om je eigen bruisballen te maken. 10 STUKS VOOR MAAR 8 EURO! Nice! Bij deze even een kleine buiging voor Anne Drake en het recept uit haar boek, wat je tevens hier kan terugvinden.

Nogmaals, props to Anne Drake!

 DIY Massagebar

Wat is er beter dan een lekkere massage met Valentijn? Of ja, altijd eigenlijk! Ook die maak je gemakkelijk zelf! Je hebt alleen het volgende nodig:

  • Siliconen vormpjes
  • 3/4e cacaoboter (of een andere harde boter)
  • 1/4e kokosolie

Dit recept is zo simpel dat je eigenlijk enkel moet rekening houden met verhoudingen. Afhankelijk van hoe groot je vormpjes zijn en hoeveel massagebars je wilt maken, verschilt de hoeveelheid! Nadat je de ingrediënten onder elkaar gemengd hebt, laat je de bars even opstijven in de vormpjes. Et voila, jouw product is klaar. Easy peasy, lemon squizy (je kan er altijd een geurtje aan toevoegen btw!). Gebruiksaanwijzing? Je wrijft de massagebar over het lichaam van je lief (of van jezelf) en de boters smelten vanzelf door lichaamswarmte! Ideaal als massageolie of lichaamsolie, want self-love is elke dag belangrijk 😉

Ziezo, dat was het dan! Wij wensen jullie alvast veel liefde toe!

Groe(n)tsels van ons
xoxo

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s